• 0 Items - 0,00 
    • Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Blog

Η εξίσωση της ζωής

Στην ανηφόρα της ζωής

«Η ζωή τραβάει την ανηφόρα/με σημαίες και με ταμπούρλα» ─ είναι στίχοι που έγραψε και τραγούδησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Αλλά τι σημαίνει η ανηφόρα της ζωής;

Είναι κάτι που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος προσπαθεί να καταλάβει διαβάζοντας, ψάχνοντας πράγματα στο διαδίκτυο, παρατηρώντας κ.λπ.

Δηλαδή προσπαθεί να λύσει την εξίσωση της ζωής όπως τότε που ήμασταν στο Δημοτικό και προσπαθούσαμε να βρούμε το Χ χωρίς να έχουμε όλα τα δεδομένα, μιας και δεν είχαμε μάθει ακόμα να λύνουμε εξισώσεις. Π.χ., ας υποθέσουμε ότι η εξίσωση είναι: 3.x=15.

Με βάση αυτό που βλέπουμε και ακούμε, υπολογίζουμε ότι το x=4, οπότε λέμε 3Χ4=12. Α, δεν βγήκε, άρα υπολογίζουμε ότι το x είναι μεγαλύτερο, άρα βάζουμε το 6 και προσπαθούμε και πάλι, 3Χ6=18.  Πάλι δεν βγήκε και το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο του 15. Άρα τώρα σκεφτόμαστε ότι το x είναι κάπου μεταξύ 4 και 6, και συνεχίζουμε να κάνουμε διάφορους άλλους υπολογισμούς, αλλά το 15 πάλι δεν μας βγαίνει. Τουλάχιστον όχι ακριβώς. Όλο και κάπου το χάνουμε.

Η εξίσωση που λύνουμε λάθος

Γιατί άραγε; Γιατί δεν μπορούμε να βρούμε το σωστό x; Νομίζω γιατί έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε λογικά και με χριστιανική καλοσύνη.

Δηλαδή μας έχουν διδάξει ότι ο κόσμος εξελίσσεται και πάει προς το καλύτερο και ότι εξυπακούεται πως οι δυνατοί στον πλανήτη είναι λογικοί και αγαπούν τους ανθρώπους κι ότι αργά ή γρήγορα αυτοί, μέσω της επιστήμης, θα φτιάξουν τα πράγματα. Κι έτσι πετάμε στα σκουπίδια τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο, ούτε πάμε να ψηφίσουμε, γιατί υπολογίζουμε, αγνοώντας τη δική μας κρίση, ότι οι δυνατοί του πλανήτη είναι πιο έξυπνοι και πιο λογικοί από εμάς και από το δημοκρατικό σύστημα που προσπαθούμε να έχουμε.

Έχοντας όμως αυτό το σκεπτικό ως προς το x των πραγμάτων, η απάντηση δεν μας βγαίνει.

Άρα ποιο είναι το x;

Ο αθέατος παράγοντας

Εγώ λέω, εάν βάλουμε στο x ότι η ελίτ¹ πάνω πάνω που κινεί τα νήματα στον πλανήτη δεν είναι λογική και ότι ο στόχος της δεν είναι να μας πάνε προς το καλύτερο αλλά να πέσουμε στη σύγχυση για να μας έχει υπό τον έλεγχό της, τότε, εγώ τουλάχιστον, βλέπω ότι το 15 βγαίνει τέλεια!

Μα, θα μου πεις, αυτό που λες με απογοητεύει.

Αλήθεια και γνώση

Ίσως, αλλά χωρίς την αλήθεια, χωρίς να επισημάνεις το σωστό πρόβλημα, δε θα μπορέσεις ποτέ να βρεις τη σωστή απάντηση, και δεν θα μπορέσεις ποτέ να είσαι ελεύθερος.

Στο βιβλίο μου Η Ευφυΐα – Τα 65 Χαρακτηριστικά της έχω περιγράψει τους πυλώνες της ελευθερίας και εξηγώ πώς, θέτοντας σε εφαρμογή αυτά τα δεδομένα, θα μπορέσεις εσύ και η ομάδα σου να είστε πάντα ελεύθεροι.

Ναι, η ομάδα σου. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι που παίζεται από ομάδες. Η καλύτερη ομάδα κερδίζει. Χωρίς ομάδα είσαι χαμένος εξαρχής.

Στο βιβλίο αυτό, αμέσως μετά από τους πυλώνες της ελευθερίας, περιγράφω και αναλύω τα στοιχεία της σκλαβιάς. Αυτά δεν χρειάζεται να τα μάθεις, γιατί, εάν δεν ξέρεις τους πυλώνες της ελευθερίας, οι τύραννοι θα επιβάλουν τη σκλαβιά χωρίς να χρειαστεί καν να κάνεις κάτι εσύ.

Να αναφέρω ότι Η Ευφυΐα – Τα 65 Χαρακτηριστικά της είναι ένα βιβλίο που έχει γίνει μπεστ σέλερ στην κατηγορία του.

Όσο για τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο, μπορείς να μάθεις περισσότερα στο βιβλίο Τι Φταίει με τη Δημοκρατία και Πώς Διορθώνεται.

Και όσο για τις συνωμοσίες και το εάν είναι αληθινές ή όχι, διάβασε τα «Πολιτικά Συστήματα και η Σχέση τους με την Οικονομία και την Ελευθερία» και μάθε γιατί οι «μορφωμένοι» δεν πιστεύουν και δεν θέλουν να πιστεύουν σε συνωμοσίες.

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Σας εύχομαι Ανοδική Πορεία!

 

¹Σ.τ..Σ.: Όταν λέω ελίτ, δεν εννοώ το 1% που λένε πολλοί αφελείς, αλλά εννοώ το πολύ έναν στο εκατομμύριο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *