• 0 Items - 0,00 
  • Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Blog

Δρ. Αλέξανδρος Αλέμης αρθρογραφία ευφυΐα και ελευθερία

(Το κείμενο που ακολουθεί αποτέλεσε υλικό για το βιβλίο μου Η Ευφυΐα: Τα 65 Χαρακτηριστικά της. Δείτε τι αναφέρει για τα συστατικά της ελευθερίας.)

Η ελευθερία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ευφυΐα. Ένα έξυπνο άτομο εξ ορισμού θα είναι ένα ελεύθερο άτομο. Εάν δεν είσαι ελεύθερος, πόσο έξυπνος είναι δυνατόν να γίνεις; Προκειμένου να αποκτήσει κανείς την απαραίτητη ευφυΐα και να είναι ικανός να δημιουργήσει πράγματα στη ζωή, πρέπει, πρώτον και κύριον, να είναι ελεύθερος.
Το αντίστροφο είναι επίσης αληθές. Εάν κάποιος είναι πραγματικά ευφυής, θα καταφέρει με κάθε τρόπο να παραμείνει ελεύθερος, αλλιώς, εάν επιτρέψει σε άλλους να τον υποδουλώσουν, τότε δεν είναι και πολύ ευφυής, σωστά;
Όλα τα χαρακτηριστικά της ευφυΐας έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την ελευθερία.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ;

Η ελευθερία βασίζεται στους ακόλουθους 5 ακρογωνιαίους λίθους:

 1. Υπευθυνότητα.
 2. Γνώση.
 3. Ικανότητα.
 4. Υποστήριξη από Ομάδα.
 5. Παραγωγή

Τα ανωτέρω αληθεύουν τόσο για ένα άτομο όσο και για ένα έθνος. Αν θες να είσαι ελεύθερος, πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη για το δικαίωμά σου να είσαι ελεύθερος, ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν θα το κάνει για λογαριασμό σου. Αν παραιτηθείς από αυτή την ευθύνη, κάποιοι άλλοι πολύ πρόθυμα θα χρησιμοποιήσουν τη σκλαβιά σου. Επομένως, θα πρέπει να λειτουργήσεις υπεύθυνα ώστε να αποκτήσεις τη γνώση που είναι αναγκαία για να επιβιώσεις με το βέλτιστο τρόπο στο περιβάλλον όπου βρίσκεσαι και, συνεπώς, να αποκτήσεις τις απαιτούμενες ικανότητες για να διατηρήσεις την ελευθερία σου. Χωρίς την ικανότητα να είσαι ελεύθερος δε θα είσαι σε θέση να διατηρήσεις την ελευθερία σου, και θα γίνεις σκλάβος. Όμως, όσο ικανός κι αν είσαι, δεν θα τα καταφέρεις χωρίς την κατάλληλη ομάδα, γιατί η ζωή είναι ένα παιχνίδι και τα παιχνίδια παίζονται από ομάδες. Η καλύτερη ομάδα κερδίζει. Για να το πούμε με άλλα λόγια, χρειάζεσαι συμμάχους. Οι σύμμαχοι δεν είναι απαραίτητα φίλοι. Οι φίλοι δεν είναι απαραίτητα σύμμαχοι· μπορεί να είναι απλώς φίλοι. Ωστόσο δεν μπορείς να κάθεσαι και να δείχνεις ωραίος με τη στολή της ομάδας σου. Πρέπει να παράγεις προϊόντα και υπηρεσίες για να τα ανταλλάσσεις με τον κόσμο. Η ανταλλαγή είναι το εισιτήριό σου για το παιχνίδι της ζωής. Χωρίς αυτήν δεν μπορείς να μπεις στην αρένα. Επομένως, είναι αναγκαίο να παράγεις αγαθά και υπηρεσίες στην αφθονία που χρειάζεται ώστε να μπορείς να είσαι ελεύθερος και να μην εξαρτάσαι από άλλους. Εάν εξετάσεις τα ανωτέρω σε σχέση με τη ζωή και διά μέσου της ιστορίας, θα δεις ότι αποδεικνύονται αληθινά. Εάν είναι έτσι, τότε τα αντίθετα με τα προαναφερθέντα είναι ο δρόμος που οδηγεί στη σκλαβιά.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

Τα 5 απαραίτητα συστατικά για τη σκλαβιά είναι:

 1. Απουσία υπευθυνότητας.
 2. Απουσία γνώσης.
 3. Ανικανότητα.
 4. Καθόλου ομάδα ή κακή ομάδα.
 5. Απουσία παραγωγής.

Εάν δεν αναλάβεις την ευθύνη να εκπαιδευτείς ο ίδιος σχετικά με τη ζωή, θα σου λείπει η γνώση που είναι απαραίτητη για να είσαι ελεύθερος, καθώς θα είσαι ανίκανος να λειτουργήσεις επιτυχώς και, επομένως, δε θα είσαι σε θέση να παράγεις πολύτιμα προϊόντα ή υπηρεσίες για να επιβιώσεις, αλλά θα εξαρτάσαι από άλλους για την επιβίωσή σου. Περαιτέρω, χωρίς μια ομάδα να σε υποστηρίζει, θα καταβάλλεσαι εύκολα. Η απουσία υποστήριξης από μια ομάδα θα σε κάνει ευάλωτο στην υποδούλωση από αφεντάδες που ο σκοπός τους είναι το διαίρειν και βασίλευε, για να μπορέσουν να σε συντρίψουν. Η κακή εκπαίδευση, η κακή διατροφή, η παραπληροφόρηση, η αποκοπή των ανθρώπων από την ομάδα τους, όπως, για παράδειγμα, τα διαζύγια και οι διαλυμένες οικογένειες, δημιουργούν ανθρώπους αδύναμους και ευάλωτους που είναι πολύ πρόθυμοι να υπηρετήσουν αφεντάδες για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Το πιο σημαντικό συστατικό για τη σκλαβιά είναι οι αδύναμοι, ανήμποροι και/ή μη λειτουργικοί άνθρωποι. Οι ικανοί άνθρωποι πάντα μάχονται τη σκλαβιά, όμως οι ανίκανοι με προθυμία θα βάζουν τα χέρια τους στις χειροπέδες και θα αποδέχονταν οποιαδήποτε μορφή σκλαβιάς για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους για ένα κομμάτι ψωμί.

Υπευθυνότητα, γνώση, σωστή ομάδα και παραγωγή είναι τα συστατικά για να είναι κανείς ελεύθερος σε όλους τους τομείς της ζωής. Όλα τα άλλα είναι παραπλάνηση.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για την ανάγνωση.

Για περισσότερα δεδομένα κάντε κλικ και δείτε το βιβλίο Η Ευφυΐα: Τα 65 Χαρακτηριστικά της.

Comments(3)

  • ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

  • 2 έτη ago

  Ενδιαφέρομαι για το βιβλίο σας. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, 6948125697

  • Theodore Anastos

  • 1 έτος ago

  Αυτό είναι αλήθεια η διάνοια δεν φυλακίζεται, αλλά μία άλλη αλήθεια είναι ότι οι έχοντες διάνοια IQ άνω του IQ του συστήματος που είναι 150 βαθμούς, ότι παρακολουθούνται συνεχώς όταν μιλάνε τι όταν γράφουν κάτι στο διαδίκτυο, διώκονται μόνιμα από το διεθνές ιουδαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα την οικονομία και την πολιτική του πλανήτη, αποτέλεσμα όχι μόνο να με βρεις δουλειά πουθενά αλλά και αν πας να δημιουργήσεις κάτι μόνος σου σίγουρα θα σου το κλείσουν καί αν επίμονος σίγουρα θά σου συμβεί κάποιο ατύχημα. Το σύστημα τρέμει την υγεία Γιατί δεν μπορεί να την ελέγξει ή να την εξαγοράσει.

   • Γιωργος Μητσηρας

   • 1 έτος ago

   Έτσι ακριβώς !!! Το ζούμε. Είναι να μη σε στοχοποιησουν τα τσόλια ,οι προσκυνημενοι στις στοες που αλληλοεξυπερετουνται.Σιγα το δύσκολο με τέτοια δικτύωση να είσαι επιτυχημένος.Ευτυχης αμφιβάλλω .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *