• 0 Items - 0,00 
    • Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Blog

ΑΔΙΕΞΟΔΟ;… ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΟΨΕΙ… (640 x 420 px) (1)

ΑΔΙΕΞΟΔΟ;… ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΟΨΕΙ…

του Δρα Αλέξανδρου Γ. Αλέμη

Η ψήφος είναι το πιο σημαντικό δικαίωμα ενός πολίτη. Επίσης, όπως έχω γράψει σε όλα μου τα βιβλία («Τα πολιτικά συστήματα και η σχέση τους με την οικονομία και την ελευθερία», «Σοσιαλισμός ή Ελευθερία;», «Τι φταίει με τη δημοκρατία και πώς διορθώνεται», «Για την Ελλάδα του μέλλοντος»), το πιο σημαντικό για την ευημερία ενός κράτους είναι το πολιτικό σύστημα το οποίο επικρατεί.
Επομένως, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με τον ποιον ψηφίζουμε σε κάθε εκλογική περίοδο.
Και ιδού το ερώτημα: Ποιον ψηφίζουμε;
Η χιουμοριστική μου απάντηση στο ανωτέρω ερώτημα, το οποίο έχω αναφέρει, είναι: «Μη στενοχωριέσαι, θα μάθεις. Θα σ’ το πει η τηλεόραση». Η σοβαρή μου απάντηση όμως είναι η εξής: «Ψήφισε αυτόν που έχει τις καλύτερες στατιστικές».
Τα κριτήρια
Επιδιώκει κάποιος να γίνει πρωθυπουργός ή να καταλάβει οποιαδήποτε πολιτική θέση και ζητάει την ψήφο σου; Έλεγξε τις στατιστικές του. Που σημαίνει: Τι έκανε στο παρελθόν; Σε τι διέπρεψε; Εάν ζητάς ηγέτη να σου φτιάξει την οικονομία, ψηφίζεις αυτόν ο οποίος στο παρελθόν έχει χειριστεί επιτυχώς μια μεγάλη εταιρεία, μιας και το κράτος είναι μια τεράστια επιχείρηση. Πολύ απλό.
Αυτή η αντίληψη είναι κάτι το άγνωστο για το ελληνικό πολιτιστικό γίγνεσθαι.
Αντιθέτως, οι πολιτικοί μάς έχουν μάθει ότι αυτοί που τα «λένε καλά» είναι οι καλύτεροι για να ηγηθούν και όχι αυτοί που τα έχουν κάνει καλά.
Ως κράτος η Ελλάδα μας δεν έχει πάει καλά. Γιατί άραγε; Υπάρχει κάτι κοινό με όσους ηγήθηκαν της Ελλάδας. Αν πάμε πίσω 10, 20, 30, 50 χρόνια και δούμε όλους αυτούς που διοικούσαν την Ελλάδα, όλοι τους έχουν κάτι κοινό: Τι ήταν αυτό; Ότι κανένας τους δεν είχε διαπρέψει στον ιδιωτικό τομέα. Ήταν κυρίως πολιτικάντηδες. Κανένας από αυτούς δεν ήταν ένας αξιόλογος επιχειρηματίας.
Όταν μιλάω για επιτυχημένο επιχειρηματία, εννοώ κάποιον ο οποίος έχει διαπρέψει με το σπαθί του κι όχι κάποιος ο οποίος πήρε μερικές κρατικές μίζες.
Γιατί θεωρώ ότι πρέπει ντε και καλά οι ηγέτες μας να είναι επιχειρηματίες; Διότι, όπως προανέφερα, το κράτος είναι μια τεράστια επιχείρηση.
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις τη μελλοντική συμπεριφορά ενός ανθρώπου; Κοίταξε τι έχει πετύχει στο παρελθόν και βγάλε τα ανάλογα συμπεράσματα για το μέλλον.
Άνθρωποι που δεν εξαγοράζονται
Πέρα από τις στατιστικές, όμως, υπάρχει και το θέμα της ανεξαρτησίας. Ένας επιτυχημένος και οικονομικά ανεξάρτητος άνθρωπος δύσκολα εξαγοράζεται. Οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν τσαγανό και αξιοπρέπεια. Δεν πωλούνται. Αντιθέτως, λόγω των οικονομικών πιέσεων, ένας φτωχός πολιτικός μπορεί να αμφιταλαντεύεται.
Επίσης, με ποιον νομίζετε έχουν να κάνουν οι πολιτικοί μας στις θέσεις που βρίσκονται; Έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με οικονομικούς κολοσσούς και, εάν δεν ξέρουν να τους χειρίζονται σωστά, πέρα από το ότι δείχνουν αδαείς, ζημιώνουν το κράτος.
Οι ανωτέρω ιδέες είναι απλές και υποστηρίζουν την καλύτερη επιβίωση, δυστυχώς όμως οι πολιτικάντηδες τα έχουν καταφέρει ώστε να μην μπορούμε να σκεφτούμε απλά και με τρόπο επιβιωτικό, αλλά πολύπλοκα και με ελπίδα χωρίς βάση. Πιστεύουμε σε είδωλα που πλασάρει η τηλεόραση, και αγνοούμε αυτούς που έχουν πραγματικά αποτελέσματα και έχουν δημιουργήσει στη ζωή.
Σκέψου καλά τι θα ψηφίσεις. Από σένα εξαρτάται το μέλλον των παιδιών σου και των συνανθρώπων σου.
Διάλεξε αυτούς με τις πιο υψηλές στατιστικές (αποδεδειγμένα αποτελέσματα)!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *